Rakkauden ja armon kaipuu on syvää!

Kirkon toiminta tulee lähelle ihmisten kaipuuta ja tarvetta toimia armon ja avun piirissä. Viime vuosina on uudella tavalla tullut todeksi Raamatusta Matteuksen evankeliumin 5:13:

” Te olette maan suola.”

Se on totta ja todellisuutta tänään 2018. Armon ja avun ovet ovat auki kaikille ja kirkko on uskaltanut puolustaa kaikista hädänalaisimpia viime vuosina, kun turvapaikanhakijat ovat hakeneet apua kirkon piiristä. Hätään on vastattu.

Tämä on yksi esimerkki siitä, että kirkko on ajankohtainen ja merkittävä edelleen. Armon ja rakkauden tarve on kasvanut, siksi siis areenalla on evankeliumi ja kirkko.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tulevaisuuden suuntaa ja toimintaa uudelleenarvioidaan ensi syksynä, kun marraskuussa on seurakuntavaalit 18.11.

Ne ovat merkitykselliset vaalit!

Olen toiminut Tampereen hiippakunnan Tulkaa kaikki-liikkeen maallikkoedustajana kirkon parlamentissa, Kirkolliskokouksessa vuodesta 2016 lähtien.  Meillä oli upea ehdokaslista 2016 kirkolliskokousvaaleissa. Se on kantanut hyvää hedelmää, sillä Tulkaa kaikki-liike on laajentanut toimintaansa ja siitä on tullut Hämeessä aktiivinen toimija.

Olemme kokoontuneet näiden vuosien ajan Lahdessa säännöllisesti ja käsitelleet niin kirkolliskokouksen kuin paikallisseurakuntien asioita. Toimintaryhmämme on ollut minulle tärkeä tuki ja kannustanut kirkolliskokouksen työskentelyssä. Tapaamisissamme olemme jakaneet kokemuksiamme, käsitelleet ongelmallisia tilanteita ja tehneet työtä yhteisen Tulkaa kaikki -liikkeen Häme-kattojärjestön eteen.
Tulkaa kaikki-liike toimii mm. seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistäjänä kirkossa, ajaa kirkollista vihkimistä kaikille ja  liike haluaa edistää demokratiaa kirkossa.

Tuorein esimerkki demokratian laajentamisen tarpeesta kirkossa oli nyt tänä talvena. Arkkipiispan vaalien yhteydessä oli useammassa mediassa kirjoituksia ja kannanottoja siitä, että arkkipiispan vaalissa äänioikeus tulisi olla kaikilla kirkon jäsenillä (mm.Satakunnan Kansan pääkirjoitus 22.3.2018). Se on oikeutettu vaatimus. Kannatan suoraa kansanvaalia sekä kirkolliskokouksen jäsenten että arkkipiispan valinnassa .

Nämä konkreettiset esimerkit ovat selkeä ja konkreettinen viesti kaikille : äänestäkää syksyn seurakuntavaaleissa, jos haluatte edistää näitä asioita!

Äänestystakuu on vain Tulkaa kaikki-liikkeen listoilla. Silloin kannatat kirkollista vihkimistä kaikille pareille ja äänesi tukee sitä. Tähän asti muilla listoilla on ollut sekä samaa sukupuolta olevan parin vihkimistä kannattavia (liberaaleja) että sitä vastustavia ( konservatiiveja). Silloin ei ole äänestystakuuta, et tiedä kumpaa linjaa äänesi lopulta vahvistaa kirkossamme.

Tulkaa kaikki-liike on onnellinen ja kiitollinen tuestasi ja avustasi. Tule mukaan ja lähde uudistamaan kansamme rakasta kirkkoamme!

Kirkolliskokous kokoontuu seuraavan kerran 14.-18.5.Turussa. Kirjoitan sen jälkeen tässä blogissa kuulumiset sieltä.

Siunattua, syväähyvää ja Jumalan hoivaa tähän kevääseen meille kaikille!

Kirsi Ojansuu-Kaunisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *